top of page

Aplikace Kniha jízd - automatizujte Vaši firemní flotilu

V rámci cloudové platformy AVAplace je nyní nově v nabídce v rámci aplikací pro logistiku také aplikace Kniha jízd od společnosti Logiscare. Aplikace plně digitalizuje a automatizuje celý proces evidence a vyúčtování jak soukromých, tak služebních cest.

Aplikace Kniha jízd

Díky aplikaci Kniha jízd můžete zapomenout na veškeré papírování a starosti související s evidencí služebních cest. Kniha jízd pomocí inovativního systému napojeného na GPS automaticky sleduje a zaznamenává podrobné informace o všech jízdách za Vás.

Pokročilý technologický nástroj poskytuje řidičům, ale i samotné firmě, přesné a spolehlivé údaje o každém pohybu automobilu na silnici. Aplikace slouží jak pro osobní, tak nákladní vozidla. Odpadá tak nutnost manuálního zápisu do papírové knihy jízd, nebo případné zadávání těchto dat do další aplikace. Systém je díky mobilní GPS jednotce plně automatizovaný.

Plug&Play GPS modul poskytuje vždy stoprocentní přehled o všech vozidlech ve Vaší firemní flotile. Kromě úspory času dochází díky plné digitalizaci také k eliminaci chyb. Nespornou výhodou je také fakt, že jsou tato data akceptována finančními úřady.

Hlavní výhody používání aplikace Kniha jízd:

  • Plná automatizace knihy jízd

  • GPS monitoring vozidel

  • Evidence s rozdělením služebních a soukromých cest

  • Zamezení ztrát pohonných hmot

  • Kontrola spotřeby a ujetých kilometrů

  • Kontrola dodržování rychlostních limitů

  • Detailní historie pohybu

  • Střežení vozidla

  • Kontrola návštěvnosti jednotlivých lokalit

Okamžitý přehled v reálném čase

Dalším plusem aplikace Kniha jízd je, že ji stačí otevřít a okamžitě máte přehled, kde se daný vůz nachází. Lze sledovat aktuální polohu včetně adresy, rychlost vozidla nebo délku dané jízdy. Systém může také zachytit překročení limitů rychlosti, případně další parametry jízdy, jako je prudké zrychlení nebo brždění. Zpětná vazba ohledně stylu jízdy přináší větší bezpečnost během řízení, plynulá jízda zase snižuje spotřebu paliva.

Automatická kniha jízd rovněž usnadňuje správu firemních vozových parků. Správci vozidel mají okamžitý přístup k datům o využití automobilů, trasách jízd i spotřebě pohonných hmot. Mohou lépe plánovat údržbu vozidel, optimalizovat volbu tras a snižovat celkové náklady na správu vozového parku.

Ke každému automobilu je potřeba dokoupit mobilní jednotku GPS v jednorázové ceně 179 eur, pokud aplikaci pořizujete prostřednictvím platformy AVAplace. Jednotka je určená do OBD konektoru a její instalaci zvládne každý. V nabídce GPS jednotek jsou však k dispozici také pevné instalace, které zamezí neoprávněnému odpojení od sledování. Po zapojení je aplikace okamžitě aktivní.

A pro koho je kniha jízd povinná?

Knihu jízd musí povinně vést plátci DPH. V případě neplátců DPH pak i ti, kteří nepoužívají výdajový paušál, aby mohli uplatnit reálné náklady za pohonné hmoty. Dále mají tuto povinnost i subjekty, jež musí dokládat dodržování bezpečnosti práce, tedy dodržování povinných bezpečnostních přestávek.

I takzvaný řidič referent (není řidičem z povolání), například manažer nebo obchodní zástupce, který jede na schůzku se zákazníkem, musí mít první přestávku nejpozději 4,5 hodiny od zahájení služební cesty. Kniha jízda dokládá, že zaměstnanci tuto přestávku dodrželi. I z tohoto důvodu potřebuje většina firem podrobně evidovat používání služebních aut.


Pokud Vás aplikace Kniha jízd zaujala, neváhejte nás kontaktovat. Rádi pro Vás zodpovíme všechny otázky a na míru navrhneme optimální řešení.


bottom of page